12. helmikuuta 2012

KAIKENLAATUISTA JUHLINTAA

Tänä kuluvana vuonna on montakin juhlan aihetta.Minusta ihka ensimmäisenä on mainittava Helsingin syntymäpäivä 12.6.2012,jolloin on tullut kuluneeksi 200v siitä,kun tästä kaupungista tehtiin pääkaupunki.Toisena tulee Helsingin maailman designpääkaupunki 2012 ja kolmanneksi Stockmann täyttää 150v.

Tätä viimeksi mainittua on Stockmannin kanta-asiakaslehti pullollaan tosin myös tähän vuoteen kuuluvaa designia ja tällä kertaa ovat Helsingin mattolaiturit in.Täällä on 13 mattolaituria,joiden kohtalo nostetaan aika-ajoin esille ja lopetusuhkaa väläytellään.Ainakaan ensi kesänä ei luultavasti mitään karsimista tapahdu.Kaupunkisuunitteluvirasto järjestää Design goes mattolaiturit-kaupunkifestivaalin.Laitureihin on ankkuroitu kuuden modulin saunat.Festivaali alkaa vapunaattona.

Stockmannin historiikin "Hulluja päiviä,huikeita vuosia" saa Markku Kuisman toimittamana.Minäkin tuonut eräässä blogissani "Stockmann tuli Helsinkiin" omalla vaatimattomalla tavallani esille Georg Franz Stockmannin tulemisen Saksasta Suomeen.Ensimmäinen Stockmann oli Pohjoisesplanadilla Kauppatorin kupeessa ja siellä kävi mamma (äidin äiti) ostoksilla.Tunnen jo hänenkin kauttaan sympatiaa tätä 150 vuotiasta juhlakalua kohtaan.Muistan nykyisen tavaratalon hissitytöt,jotka minuakin äitini kanssa ajeluttivat ollessani pikkutyttö.Nyt heistä on seinän kokoisia valokuvia tavaratalon nykyhississä.Argoshalli on koristautunut Stockmann 150 vuotta-näyttelyyn jopa vanhan ajan kahvilalla.On auki laskiaissunnuntaihin asti.Sen jälkeen siirrytään muunlaisen kahvikulttuurin maailmaan ja maaliskuun puolessa välissä Iittalan muotoilun pariin.Tässä tulikin parin kappaleen verran erilaista mainontaa.

Pakkasta kuutisen astetta ja sataa parastaikaa lunta.Olisi ehkä mukava ulkoiluilma,mutta sain nukutuksi vasta aamupuolella ja olen hieman väsähtäneen oloinen.Menin vuoteeseen säälliseen aikaan ja nukahdinkin toviksi.Sitten heräsin.Jälleen äänekästä juhlintaa samassa asunnossa,joista aikaisemmista häirinnöistä muutamat talon asukkaat ovat jo isännöitsijälle valittaneet.Minä lähetin nyt yöllistä sähköpostia isännöitsijälle.Niin että tänään myös sisäpäivä.Voisin ryhtyä etsimään kodin vara-avainta,joka Mehiläis-kirjan lailla on kummallisesti kadonnut.Kummitteleeko täällä?

2 kommenttia:

  1. Kello on juuri lipsahtanut yhden yli ja maanantaita olemme elelleet siis jo reilun tunnin.
    Tuo mattolaituri-festivaali kuulostaa mukavalta, voiskohan sellaista järjestellä täällä maallakin? Täytyypä heitellä idea asukasyhdistykselle.
    Minä muutin tähän asuntoon juuri siksi, että edellisen asunnon yläpuolella juhlittiin, huudettiin ja tapeltiin niin kamalasti etten halunnut olla siellä enää.
    Nyt ei asukkaat häiriköi vaan kissat ( Hiiih ).
    Tällaista elämä kuitenkin on - välillä kivaa ja välillä tökkii niin pirusti.
    Mutta kaikkea hyvää jatkoon ja kauniita talvisia päiviä toivottaa pimareta-cee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Pimareta-ceelle kommentista.Kyllä,ja tällaista elämä on,"välillä kivaa ja välillä tökkii niin pirusti". Aleksis Kiven sanoin "Tämä elämä käy laatuun;onhan se välimmiten lystiäkin ja nostelee hiukan kantapäitä." Odotellaan kevättä ja kesää.Hyvää ystävänpäivää!

      Poista