9. maaliskuuta 2015

SAIN HUOMIOTA

Eilinen kirjoitukseni naistenpäivänä sai jotkut, ilmeisesti miespuoliset, lukijat takajaloilleen ja oikein  kommentoimaan. Sananvalinnat olivat sen laatuisia, että poistin ne. Tämä on nyt kai sitä, mistä on viimeaikoina puhuttu, että nettimaailma tuntee sananvapauden kirjaimellisesti. Turun yliopiston taloussosiologian laitoksen tutkija Matti Näsi on ilmiötä tutkinut ja sanoo vihapuheen vain lisääntyvän niin Suomessa kuin monissa muissakin maissa. Eri mieltä saa olla, totta kai, mutta asiallisesti. Valitettavasti anonyymikommentoijani eivät pystyneet ilmaisemaan muuta kuin, että kirjoitukseni oli feministinen ja pani  siistimmin sanottuna "ketuttamaan". Tietysti se oli feministinen ja toki myös tarkoituksella sekä nähtävästi myös provosoiva.

Näsi jaottelee vihapuheen kirjoittajat netissä eri ihmisryhmiin, syrjäytyneisiin, ilman ystäviä ja verkostoa oleviin, yhteiskunnan ulkopuolella oleviin. Näsi jatkaa, toki on tavallisiakin ihmisiä, jotka tuovat vihapuheella ajatuksensa julki, jonkunlaista vallan tavoittelua. Blogin pitäjistä monet ovat saaneet kokea vihapuhetta. Minulle nämä olivat ensimmäiset. Sehän vain kielii, että blogia luetaan. Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita, ovat sitten puolesta tai vastaan. Asiattomat poistan.

Hämmästelin kirjoituksestani koitunutta mielenkiintoa. Asia naisen ja miehen eriarvoisuudesta ei ole uutta ja nämä mainitsemani  erot ovat olleet vuosien ajan näyttävästi esillä eri medioissa. Niistä onkin puhuttava, että asiat muuttuisivat ja korjaantuisivat. Naiselle samasta työstä samansuuruinen palkka kuin miehelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti